Betűlemez, 52 cm, Premium
Az öntöttvas tárcsa ideális a szabadban történő főzéshez.
Átmérője 52 cm, így lehetővé teszi több étel elkészítését rövidebb típusban
Utasítás
Az öntöttvas termékek használata első használatkor:
Az első lépés az &bdquo, az &rdquo fűszerezés; öntöttvas, azt egy vékony polimerizált olajréteg hozza létre. Alapvetően egy vékony olajréteget sütnek a lemezre, hogy tapadásmentes felületet hozzanak létre, amit &ldquo-nak; fűszer&rdquo-nak; öntöttvasnak nevezünk.
Ez a grill a gyártó pálmazsírréteggel védi, hogy az első használatig megőrizze. Ez egy alapbevonat, amelyet az első használat előtt ki kell mosni.Mindig javasoljuk, hogy az első használat előtt fűszerezze az öntöttvasat. Ha van egy régi öntöttvasunk, amiben a fűszer elkopott vagy akár berozsdásodott, ne essen kétségbe! Nem kell mást tennie, mint csupasz fémig megtisztítani, és újra elkezdeni építeni. Mindkét esetben: új öntöttvas vagy régi használt öntöttvas esetén kövesse az alábbi lépéseket.
Csak néhány dologra van szüksége az induláshoz:
- Merev kefe (új öntöttvashoz)
- Mosogató szappan
- Papírtörlő
- Telítetlen olaj

Mi a legjobb olaj az öntöttvas fűszerezésére? A telítetlen olajok a legjobbak fűszerezéshez, mert kémiai szerkezetük reakcióképesebb, mint a telített olajoké. Ez megkönnyíti polimerizációjukat a fémmé. A telített olajokat, például a disznózsírt és a disznózsírt a múltban általában használták, mivel olcsók, könnyen hozzáférhetők és telítetlenek voltak a feladatuk ellátásához, de molekulárisan kevésbé. Míg a telítetlen olaj működik, egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy a tiszta bio lenmagolaj a legjobb – különösen a nagyobb felújításhoz. A legkívánatosabb minősége az, hogy technikailag szárítóolaj (lényegében a lenmagolaj élelmiszerek megfelelője). Ez azt jelenti, hogy a lenmagolaj elkezd megkeményedni, ha levegővel érintkezik, ami segíthet kemény polimer bevonat kialakításában az öntöttvason. A lenmagolaj azonban drága, és nehéz lehet megtalálni. Mivel kiegészítésként árulják, gyakran az élelmiszerbolt /wellness egészségügyi hűtési részlegében található, nem pedig a polcon más étolajokkal együtt. organikus olaj az &rdquo-ból; mag. Ha a lenmagolaj egy kicsit túl drágának tűnik, vagy nehezen beszerezhető, javasoljuk a szőlőmagolajat.
Öntöttvas fűszerezés, lépésről lépésre:
1. Kezdés: Nedves ecsetelje le egy csepp mosogatószerrel, tisztítsa meg a teljes öntöttvasat: tetejét, alját, oldalait és fogantyúját - mindent. Ha rozsdás foltok vannak rajta, mindenképpen dörzsölje a csupasz fémhez. Ha elkészült, rozsdamentesnek kell lennie. A mai mosogatószer sokkal lágyabb, kis mennyiségben használva nem rontja el az öntöttvasat. Erről később, de egyelőre elég egy kis mosogatószer, hogy előkészítse az öntöttvasat a felújításhoz.
2. Öblítse le és szárítsa meg: Fontos, hogy az öntöttvas öblítés után száraz legyen. Ha nedves, vagy egyszerűen nehezen szárad meg teljesen, tedd közepes lángra, amíg az összes víz el nem párolog.
3. Olajjal bedörzsöljük: Miután az öntöttvas megszáradt (és kihűlt), dörzsölje át az öntöttvasat egy kis csepp olajjal egy papírtörlővel. Próbálja meg az egész öntöttvasat vékony olajréteggel bevonni: a tetejét, az alját, az oldalakat és a fogantyúkat. Ügyeljünk arra, hogy a felesleget letöröljük – a serpenyőn megmaradó extra olaj ragacsossá válik a melegítés után, ami nem az az eredmény, amit szeretnénk! A Fonta a lépés befejezése után száraznak kell tűnnie.
4. Melegítse fel a tüzet egyszer lefedett öntöttvas olajjal. Enyhén melegítse 1 órán át.
5. Vegyük le a tűzről és hagyd kihűlni. Ez eltarthat egy ideig, ezért légy türelmes!
6. Ismételje meg a 3-5. lépéseket még legalább kétszer (ha van időd, többet is!). A folyamat végén az öntöttvas fűszerezésnek fényes, tapadásmentes fekete színűnek kell lennie. A fűszer öntöttvason tartásának legegyszerűbb módja, ha rendszeresen főzzük! A grill használata  -hez; a sütés nagyszerű módja a fűszer folyamatos hozzáadásának. De mielőtt elkezdené a főzést, van néhány dolog, amit először is tudnia kell.
Előmelegítés:
Az öntöttvas melegítése tovább tart, mint más típusú edények. Ezért a főzés megkezdése előtt érdemes egy kicsit előmelegíteni a grillt. Ezenkívül az előmelegítés megakadályozza, hogy az étel összetapadjon főzés közben. Használjon étolajat: Egy kevés étolaj soha nem árt. Attól függően, hogy mit főzünk, általában kevés olajat teszünk hozzá, különösen az olyan ételekhez, mint a tojás.
A fém edények megfelelőek: hacsak nem nyomja túl erősen az öntöttvasat, a fém edények nem befolyásolják az öntöttvas fűszerezését, ha jó a bevonat.
Hogyan tisztítsa meg az öntöttvasat
Az öntöttvas mosására az a legalkalmasabb, ha kissé lehűlt, de nem teljesen. A még forró öntöttvas nagyon megkönnyíti a mosást. Ha hagyja teljesen kihűlni, ne aggódjon. Tegyünk bele egy kis vizet, és tegyük vissza a tűzre, amíg újra fel nem melegszik. Sok mítosz és tévhit kering az öntöttvas mosásával kapcsolatban. Szóval dőljünk el. Mosószer, mértékkel, jó. Ez azért van, mert a fűszerezés már nem olaj. Kémiai reakción ment keresztül, és mára polimerizált lágyított réteg. Ezért egy kevés mosószeres víz nem rontja el. Ráadásul, mint fentebb említettük, a mosogatószer ma már sokkal enyhébb. Nem rontja el a fűszerezést, mint a múltkori lúgos mosószerek.
Bár a mosószeres víz nem romlik meg, nem szükséges. A kempingezés során gyakran használunk meleg vizet.
  kaparóval távolítunk el mindent, ami az öntöttvasra van ragasztva (tehát ha még forró, akkor a legjobb!). A kaparó legyen műanyag, így kellően puha. Alternatív megoldásként használhat ecsetet vagy durva sót. A cél az öntöttvasra tapadt élelmiszer-részecskék 100%-ának eltávolítása. Kerülje az acélkefe használatát, amely kissé túl agresszív lehet, és kimeríti a fűszert. Öblítse le és szárítsa meg teljesen. Fontos, hogy az öntöttvas teljesen száraz legyen. Már kis mennyiségű víz is rozsdához vezethet.
Az öntöttvas tárolásának módja
Ha már nagyon jó fűszere van, akkor mosás és szárítás után jó tárolni.
De ha fűszerezni (vagy védőréteget az elkészített fűszerezéshez) szeretne hozzáadni, akkor a következőképpen járjon el: A korong belsejét nagyon vékony olajréteggel törölje le. Ha van lenmagolaja, az csodálatos. Ha nem, akkor egy kis szőlőmagolaj is megteszi. Helyezze az öntöttvasat a tűzre, és addig melegítse, amíg füst nem kezd kijönni. Kapcsolja le a hőt, és hagyja kihűlni. Ez az eljárás megakadályozza, hogy az olaj megrepedjen. Miután lehűlt, tartsa az öntöttvas korongot száraz helyen.
Szóval itt van!
Kezelje jól öntöttvasát, és az elkövetkező években is jól fog bánni veled. Megfelelő gondossággal az   generációkon át kitart. Képes lesz arra, hogy továbbadja őket gyermekeinek és gyermekeiknek. Komolyan, az emberek csaknem 100 éves öntöttvas edényeket és serpenyőket használnak!